Oldalmenü
Diavetítő
Naptár

 

Pataky Attila "Atis"

Neve összefonódott az EDDA-val. Atis a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemre járt, ahol előbb csak hobbi szinten kezdett zenélgetni társaival. Később a  Boci-bárban léptek fel  hetente. Majd később az ország több pontjára is eljutottak. A zenekar többi tagjának csak hobbinak jelentett a zenélés,  és ösztöndíj kiegészítést, de Pataky számára több volt ennél.

Félbeszakadt sportkarriere után hivatásának tekintette az éneklést.

Miután az alapító Halász József egy időre elhagyta az EDDA-t, Atis vette át a zenekarvezetői posztot és a névhasználati jogot.Később Jozsó visszakerült, de kiderült hogy halálos beteg. A többi tag inkább a civil életére kezdett koncentrálni, így Pataky 1978-ban új társakkal szervezte újjá a zenekart, amely attól kezdve EDDA művek formában használta a nevét.

1980-ban jelent meg az első  nagylemezük, majd 1981-ben a második, többek közt a Ballagás c. film betétdalaival.

1983-ban előbb Barta Alfonz lépett ki, majd év végén az együttes feloszlott. Ezután Pataky Fortuna Lászlóval , Csillag Endrével és más zenészekkel együtt egy évet Norvégiában töltött, vendéglátóipari fellépésekkel. Az ebből befolyó pénzből kívánta megalapozni az EDDA 1985-ös  újraindulását. Az újjáalakulás óta ő írja az együttes dalszövegeit.

Két fia van Gergő (1976), és Attila Csaba ( Acsa 2003), valamint egy unokája.